Highlights of Holland

Reisroute: Schiedam naar Amsterdam

Over het algemeen is het varen door Europese kanalen en rivieren een vrij ontspannende ervaring, dat geheel flexibel verloopt van nature uit. De onderstaande reisroute is een voorbeeld van de plekken dat u kunt verwachten om te zien en te bezoeken gedurende onze cruise.

Ontbijt, lunch en diner zijn dagelijks inbegrepen aan boord. Hierbij starten wij met diner op zondagavond en eindigen we de cruise met ontbijt op een zaterdagochtend. Gedurende onze vaartocht kunt u uiteraard gebruik maken van onze open bar, de excursies, de overstappen en 24/7 wifi gebruik.

Het kan voorkomen dat er wat vertraging wordt opgelopen dankzij voorvallen zoals: dalende/ gestegen waterniveaus, verkeer op het water en onderhoud aan kanalen, bruggen en grachten. Sommige gebieden kunnen afgesloten zijn vanwege droogte, storm, overstromingen, kanaal en sluis reparatie of onderhoud en andere onvoorziene omstandigheden. Mocht dit voorkomen, dan passen wij onze route uiteraard hierop aan.

Dag #1 Zondag
Schiedam

We brengen u van uw hotel of de luchthaven naar ons waar ons cruise schip aan wal ligt – in het fascinerende Schiedam, gelegen onder de rook van Rotterdam. Deze kleine stad heeft een aantal verbazingwekkende attracties inclusief zes van de grootste, nog steeds werkende, traditionele molens van de wereld.
Maar ook een heus glaswerkmuseum, een fabriek waar ze kunst van chocolade maken en een historische haven. Schiedam staat bovenal bekend om haar jenever distilleerderij, waarbij de meest bekende de Nolet distilleerderij heet. Leuk weetje dat wij direct aan wal liggen onder haar molen aan de overzijde van de waterkant.

Hiernaast kunt u ook de top van Euromast bezoeken om te genieten van de Rotterdamse skyline. Vervolgens kunt u gaan genieten van uw eerste diner aan boord.

Dag #2 Maandag
Rotterdam/ Delft/ Leiden

We starten de dag met uw eerste gourmet ontbijt aan boord van onze cruiseschip Aurora, waarbij u ondertussen kunt genieten van de skyline van Rotterdam, waarbij we direct langs de Euromast varen, wat tevens het hoogste viewpoint van Holland bezit.
Vervolgens varen we door ‘Parksluis’ heen en arriveren wij ten slotte op een rustig en kleine rivier, genaamd Schie. Deze rivier leidt ons door het 16e -eeuwse stadje Delft heen, met haar wereldberoemde Delft Blue.
U hebt de gelegenheid om een Delft tafelbestekfabriek te bezoeken, waar u meer kennis zult verkrijgen over hoe dit wereldberoemde porselein is vervaardigd.

U hebt vandaag ook genoeg vrije tijd in de middag om Delft te exploreren. Zo kunt u bijvoorbeeld de Nieuwe Kerk (met het graf van Willem van Oranje en andere personen van adel), de Oude Kerk, het Vermeer Centrum (beroemde schilder), de binnenstad en de oosterse Poort bezoeken.

Optioneel: breng een bezoek aan Den Haag – bezoek het Mauritshuis (met schilderijen van Rembrandt en Vermeer), het Binnenhof (het Parlement en overheidsgebouwen) of het Vredespaleis.

Optioneel: bezoek Madurodam – een miniversie van Nederland vol met authentiek, met de hand vervaardigde kopieën van historische en significante gebouwen en omgevingen.

We vervolgen onze cruise reis naar onze eindbestemming van deze dag, recht in het hart van Leiden. Deze historische stad bezit één van de oudste universiteiten van het land en is de geboorteplaats van de wereldberoemde Rembrandt van Rijn.
Leiden is dankzij haar stichting in 1266 een van de meest authentieke steden van Nederland vol met karakter en flair. Perfect voor fietsliefhebbers onder ons of gewoon simpelweg een wandeling willen maken om Hollandse cultuur op te willen snuiven.

In de avond hebt u de gelegenheid om een wandeling te maken door het historische centrum van Gouda met haar vele kerken, stadspoorten en pleinen, musea Stedelijk-municipal, Boerhaave-science and medicine, Rijksmuseum Volkenkunde- ethnological, Naturalis-national natural) en molens.

Dag #3 Dinsdag
Leidschendam/ Haarlem

Deze ochtend varen we langs de Universiteit van Leiden door pittoreske kleine kanalen en kleurrijke bloemenvelden, waarbij we uiteindelijk uitkomen in Haarlem (wat terug dateert naar de 13e eeuw), onder de rook gelegen van Amsterdam.
Haarlem is het thuis van het Frans Hal museum, opgericht in 1862. Andere hoogtepunten bestaan onder andere uit de Sint Bavo Kerk, waar zowel Handel en Mozart ooit hun muziek op de Muller orgel speelden.

Kom oog in oog te staan met een bezoekje aan de13-eeuwse stadshal, genaamd ‘Vleeshal’, gebouwd door Lieven de Key en de Vishal dat u eventjes terug in de tijd doet gaan. U heeft deze dag meer dan genoeg de tijd om te winkelen in de pittoreske binnenstad van Haarlem zelf. Sluit de dag af met een avondwandeling langs de vele kanalen, een tour door de stad of te genieten van een drankje op een van de vele terrasjes.

Optioneel: bezoek Keukenhof. Deze tocht brengt u naar een van de vele bloemenvelden, waarbij u zich zult bevinden in het midden van vele bloemen die de regenboog kleuren. Keukenhof staat vooral bekend als de tuin van Europa, waar haar vele diverse soorten bloemen die meer dan 100 acres, gevuld met meer dan 7 miljoen bollen en variaties van tulpen en hyacinten.

Dag #4 Woensdag
Haarlem/ Zaandam

Tijdens het ontwaken in de ochtend kunt u genieten van een ontspannende vaartocht langs tulpenvelden richting het noorden van Nederland richting Spaarne, in de regio van Zaandam. Deze stad staat bekend om haar traditionele Hollandse groene ‘poppen architectuur’. In de middag toeren we door Zaanse Schans, een open lucht bewaring en museum, wat u een goede indruk zal geven van het leven in Holland tijdens de 17e en 18e eeuw.

Deze historische omgeving bestaat veelal uit authentieke huizen en molens, een historische scheepswerf, een tin fabriek, een kaas en zuivelboerderij en een groentewinkel uit de 1900’s.
In Zaanse Schans kunt u maar liefst zes werkende molens bezoeken, een klompenmaker en een kaasmaker, een mosterdmolen.

Alles waar Nederland zo bekend om staat, kan in dit dorpje teruggevonden worden!

Dag #5 Donderdag
Amsterdam/ Alphen aan den Rijn

Deze ochtend starten we energiek met een cruise rechtstreeks door de hoofdstad, Amsterdam. Vergaap u over de vele bruggen en woonboten die moeiteloos meedeinen op het ritme van de Amsterdamse wateren. Wij varen om precies te zijn, onder maar liefst tien hefbruggen heen, door ontelbare kanalen met haat boothuizen dat u letterlijk het gevoel van de vorige eeuw geven. Uiteindelijk komen we aan wal bij Alphen aan den Rijn.

Opties voor vandaag:

  1. a) Amsterdam: een tour met toeristische hoogtepunten, een museumbezoek (bijvoorbeeld het Rijksmuseum, Van Gogh museum, Diamant Museum of het Anne Frank Huis).

  2. b) Volendam en/of Marken: breng een bezoekje aan dit traditionele visdorpje, waar u de vele typische Volendamse houten huizen kunt bezichtigen. In Marken is een kaasfabriek en zelfs een ‘klomp maken’ workshop!
    Ook kunt u een traditionele volkskostuum aantrekken om uzelf vervolgens te vereeuwigen met een portret op foto.

Dag #6 Vrijdag
Aalsmeer/ Gouda

Optioneel kunt u ervoor kiezen om vroeg te vertrekken naar Aalsmeer, waar u de dagelijkse Aalsmeer Bloemenveiling kunt meemaken. Hier worden rond de 17 miljoen bloemen, afkomstig van over de hele wereld, verhandeld met elkaar.

Bij terugkomst aan boord van onze cruiseschip Aurora, kunt u genieten van een stevig ontbijt terwijl wij koers zetten richting Gouda, dat ook wel bekend staat als het Mekka van Kaas, dankzij haar typerende Goudse kazen. Maar deze stad biedt veel meer dan slechts kazen, het geniet ook bekendheid dankzij haar fabricage van pijpen, Gouds plateel, overheerlijke stroopwafels en haar jaarlijkse Kaarsjesavond.

Gouda is ook in het bezit van de Sint Janskerk, waar u zich kunt vergapen om de vele loden glazen ramen, die ervoor gezegd hebben dat deze kerk op de UNESCO lijst van Nederlandse monumenten is komen te staan.
als laatste kunt u ook nog een van de vele typerende kaaswinkels bezoeken, waarbij de vele geuren u neusvliezen wakker maken bij binnenkomst!

Dag #7 Zaterdag
Schiedam

Na een overheerlijk ontbijt om de dag mee te starten, vervoeren wij u terug naar uw hotel of naar Schiphol Airport.

Kortom: bent u op zoek naar het ultieme Cruiseschip gevoel? Zoek dan niet langer en neem contact met ons op!

Contact: Aurora Cruiseschip: 7-daagse cruise door Holland (Nederland)