Menukaart

Uw privé Waterway Gourmet Chef aan boord presenteert u een haast onuitputtelijke menukaart voor, bomvol specialiteiten waar u uit kunt kiezen.

Onze passagiers hebben de keuze om hun eigen vertrouwde gerechten te eten of te experimenteren met nieuwe smaken die u kunt vinden op onze a la carte menu’s. Voor ieder diner krijgt u uiteraard de keuze tussen twee verschillende menu’s!

Onze chef doet zijn uiterste best om voedsel aan te schaffen dat organisch verbouwd is, dagelijks ingekocht om versheid te verzekeren. Bovendien maken wij ook ons eigen jams en andere broodbeleggingen. Onze maaltijden zijn authentiek, creatief en aantrekkelijk zowel voor het oog als de maag!

Hiernaast is iedere maaltijd vergezeld met een selectie van de beste wijnen, afkomstig vanuit Frankrijk en de rest van de wereld.

Natuurlijk kunnen vegetariërs, veganisten en degenen met een speciaal dieet ook gerust bij ons een overheerlijke maaltijd vertoeven, want onze chef houdt hier ook rekening mee.

Het ontbijt bestaat uit versgebakken voedsel, tezamen met fruit, salade, cornflakes, yoghurt, kaas, eieren (op aanvraag), koffie, thee en versgeperste sinaasappelsap. Voor lunch en diner staan er zoveel mogelijk seizoensgebonden maaltijden op het menu.
Lunch wordt standaard geserveerd in buffet stijl volop salades, soep en voorgerechten. Het 3-gangen diner wordt opgediend in een feestelijke presentatie.

Aurora’s menu:

Deze vier maaltijden (3-gangen menu’s) bevatten een internationale tint. Iedere maaltijd is een goed voorbereide onderneming, bedoeld om iedere smaakpupil ten volste te verassen!

Uw privé Waterway Gourmet Chef aan boord presenteert u een haast onuitputtelijke menukaart voor, bomvol specialiteiten waar u uit kunt kiezen.

Onze passagiers hebben de keuze om hun eigen vertrouwde gerechten te eten of te experimenteren met nieuwe smaken die u kunt vinden op onze a la carte menu’s. Voor ieder diner krijgt u uiteraard de keuze tussen twee verschillende menu’s!

Organisch gezond eten
Onze chef doet zijn uiterste best om voedsel aan te schaffen dat organisch verbouwd is, dagelijks ingekocht om versheid te verzekeren. Bovendien maken wij ook ons eigen jams en andere broodbeleggingen. Onze maaltijden zijn authentiek, creatief en aantrekkelijk zowel voor het oog als de maag!

Hiernaast is iedere maaltijd vergezeld met een selectie van de beste wijnen, afkomstig vanuit Frankrijk en de rest van de wereld.

Natuurlijk kunnen vegetariërs, veganisten en degenen met een speciaal dieet ook gerust bij ons een overheerlijke maaltijd vertoeven, want onze chef houdt hier ook rekening mee.

Ontbijt, lunch en dinner
Het ontbijt bestaat uit versgebakken voedsel, tezamen met fruit, salade, cornflakes, yoghurt, kaas, eieren (op aanvraag), koffie, thee en versgeperste sinaasappelsap. Voor lunch en diner staan er zoveel mogelijk seizoensgebonden maaltijden op het menu.
Lunch wordt standaard geserveerd in buffet stijl volop salades, soep en voorgerechten. Het 3-gangen diner wordt opgediend in een feestelijke presentatie.

Voorbeelden van menu’s:

Deze drie maaltijden (3-gangen menu’s) bevatten een internationale tint. Iedere maaltijd is een goed voorbereide onderneming, bedoeld om iedere smaakpupil ten volste te verassen!

menuicontop

Prei getopt met gesneden eieren, peterselie en afgemaakt met een vinaigrette sausje.

menuiconmiddle

Vlees stroganoff met fijn gesneden paddenstoelen, pepers en ui met een pittig vodka sausje op de top, geserveerd met rijst met een geroosterde tomaten met fijne kruiden en broodkruimels op de top.

menuiconmiddle

Ricotta dumplings gevuld met verse aardbeien, geserveerd met gesmolten boter, geroosterde broodkruimels en poedersuiker.

menuicontop

Garnalencocktail geserveerd met knapperige Romeinse sla, getopt met een whisky sausje en gegarneerd met kaviaar, een schijfje citroen, komkommer, tomaat en ei.

menuiconmiddle

Gegrilde dorade/zeebrasem met een hot chili sausje gegarneerd met een Braziliaans vegetarische salsa en rijst.

menuiconmiddle

Dubbele laag cheesecake gemaakt uit volle roomkaas, zure room en Griekse yoghurt getopt met een rode coulis (gepureerde saus) van bosvruchten.

menuicontop

Opgewarmde wilde paddenstoelen salade met spek, besprenkeld met zoete balsamico.

menuiconmiddle

Carre d’Agneau Persille – geroosterde lam met peterselie en knoflook korst, geserveerd met ratatouille Nicoise.

menuiconmiddle

Een mix van fruit tiramisu met verse rood fruit vulling, Marsala fruit en fluweelachtige room.

menuicontop

Watertandende gegrilde geitenkaas salade bestaande uit Frans brood getopt met warme geitenkaas geserveerd op een bed van groene salade (mesclun) met een dressing vinaigrette en walnoten.

menuiconmiddle

Vlees bourguignon – een weelderig langzaam gekookte vleesbrokken, wortels, zilveren uien in een rood wijn sausje geserveerd met groene bonen, gegoten in gebakken spek en sesamzaad en geroosterde bloemaardappelen.

menuiconmiddle

Tarte Tatin – appeltaart met een laag karamel in suiker en boter geserveerd met vanille ice-cream en Franse vla.

menuicontop

Garnalenkroket met een variatie van salades en zoete chilied mosterdsaus.

menuiconmiddle

Seafood spaghetti – een verrukkelijk seafood gerecht, bestaande uit garnalen, mosselen en inktvis in een biscuit sausje (romerige bouillone van schaaldieren) besprenkeld met parmezaan stukjes.

menuiconmiddle
Gepocheerde peren in rode wijnsaus met kaneel en anijs, geserveerd in een mandje van gesponnen suiker en créme anglaise.

menuicontop

Bouillabaisse -(Mediterraanse vissoep) geserveerd met croutons en eigengemaakte rouille.

menuiconmiddle

Magret de canard aux pistaches – (eendenborst met pistaches) gegarneerd met wortelpuree, zoete aardappel en kastanjepuree.

menuiconmiddle

Puits d’Amour – hartvormige gebakjes met vanille room en verse aal- en kruisbessen.

Typische traditionele Hollandse gerechten

In het verleden was de Nederlandse keuken simpel, hartig en rechtdoorzee met vele groenten en kleine maaltijden. Het ontbijt en de lunch bestond vooral uit brood met topping, zoals kaas.
Het avondmaal bestond vooral uit vleesgerechten met aardappelen en seizoensgebonden groenten.
Tegenwoordig is de Hollandse keuken flink veranderd. Mede door de invloed vanuit buitenlandse culturele invloeden, dankzij de Nederlandse koloniën uit het verleden, is de keuken in Nederland meer kosmopolitisch, smaakvoller en universeler geworden.

Appeltaart – een klassieke Hollandse appeltaart is gevuld met verse appels en rozijnen, terwijl de deeg is gemaakt van boter, suiker, bloem en eieren. De appeltaart is afgemaakt door middel van een raamwerk aan de bovenkant.

Asperges – dit gerecht wordt ook wel toepasselijk ‘Wit Goud’ genoemd en het groeit net boven de grond in los zand. Witte asperges worden vanuit traditie gekookt geserveerd met ham en samengedrukte eieren of met een Hollands sausje. Asperges kunnen koud geserveerd worden als bijvoorbeeld een salade of starter, maar uiteraard ook warm als een hoofdgerecht.

Bitterballen – één van Hollandse favoriete bijgerechten of gefrituurde snacks, geserveerd om snel op te eten. Traditioneel gezien worden bitterballen gevuld met vlees of kalfsvlees in een krokant jasje. Vaak worden bitterballen gegeten met een pittig mosterd sausje.

Erwtensoep – deze typische groenkleurige soep is gemaakt van erwten, selderij, wortels, uien en gesneden kielbasa (een saus) of blokjes gerookte ham. Traditioneel gezien, wordt erwtensoep geserveerd met donkere roggebrood en pancetta.      

Garnalencocktail – een garnalencocktail wordt geserveerd met een zelfgemaakte whiskey cocktail sausje.

Gehaktballen – deze typische Hollandse gehaktballen bestaan voor de ene helft uit varkensvlees en de andere helft uit ander vlees. Gehaktballen worden meestal geserveerd met een stuk brood of ze worden diep gefrituurd met uien en pindasaus.

Hachee – dit is een ouderwets smakelijke gestoofd vleesgerecht, gemaakt met uien en rode wijn.

Indonesische rijsttafel – dit Aziatische gerecht bestaat uit typische Indonesische gerechten, zoals gado gado, saté saus, rendang en meer overheerlijke smaken afkomstig vanuit het prachtige eiland.

Lekkerbekje – dit is de Hollandse versie van het alom bekende Amerikaanse fish & chips. Makkelijk beschreven is dit een gefrituurde witvis geserveerd met gekookte aardappelen en tartaarsaus.

Mosselen – verse Hollandse gestoomde mosselen geserveerd met een sausje om ze in te dippen, brood en Franse frietjes.

Stroopwafels – dit lekkere authentiek Nederlands koekje is een combinatie van maar liefst twee koeken met caramel in het midden. Ontsproten vanuit het pittoreske Gouda, is het een waar genot voor de smaakpupillen voor iedereen die een zoetekauw is!

Tong – dit is één van de nationale delicatessen. Een tong smaakt niet visachtig en heeft een erg aangename smaak. Tong is erg geschikt voor grillen, stomen, frituren of stoven, maar een van de beste manieren is het te laten frituren in gesmolten boter om het vervolgens te serveren met gekookte aardappelen en een Hollands sausje.      

Zuurkoolstampot – dit authentieke Nederlandse gerecht is normaal gesproken gemaakt met maar liefst drie hoofdingrediënten: vlees (gehakt en/of gefrituurde spek), gestampte aardappelen en zuurkool.

Kortom: bent u op zoek naar het ultieme Cruiseschip gevoel? Zoek dan niet langer en neem contact met ons op!

Contact: Aurora Cruiseschip: 7-daagse cruise door Holland (Nederland)