Bezienswaardigheden

Gasten kunnen genieten van een wandeling rondom het oude centrum van Schiedam om de architectuur te bewonderen. Ook is het zeker de moeite waard om de oude haven te bezoeken met haar vele historische schepen.

– Stedelijk Museum Schiedam (Moderne Nederlandse kunt in neoklassicale setting)
– Nationale Jenever Museum Schiedam
– De Nieuwe Palmboom (Molenmuseum met demonstraties)

Winkelgelegenheden
Delfshaven centrum is op slechts 10 minuten met de auto bereikbaar. De binnenstad van Rotterdam is ook gemakkelijk bereikbaar door middel van een 10 minuten durende watertaxi rit voor slechts €5,50 per persoon (slechts 150 meter van ons schip vandaan achter de sluis).

Eetgelegenheden
Er is meer dan genoeg keuze aan eetgelegenheden in de buurt. Voor de snelle hap zijn take-aways te vinden, maar mocht je meer waarde hechten aan luxe dan zijn er restaurants in overvloed: Noordmolen restaurant, Hamachi, Prego, Brasserie Stadhuis, Watertuin Schiedam, Pronto, Khan, Griekse Taverna, De Provenier en meer.

“Boek een onvergetelijk cruise langs de mooiste plekken van Holland, zoals: Schiedam, Rotterdam, Delft, Leiden, Haarlem en onze hoofdstad Amsterdam!”


Delft

Het pittoreske plaatsje genaamd Delft is wereldberoemd door haar Delft Blue pottenbakkerskunsten. Tevens is het de geboorteplaats van de enige echte ‘Master of Light’ Johannes Vermeer, en heeft de stad nauwe banden met het Huis van Oranje. Het ligt op een slechts 25 minuten durend autoritje van ons schip vandaan, dat omgerekend ongeveer 16km betreft.

Hoek van Holland (Noordzee en het strand)
Zin om lekker uit te waaien aan het strand? Hoek van Holland is makkelijk bij auto bereikbaar (30 min. en 25km) met volop betaalde en gratis parkeerplaatsen. Ook is het strand goed bereikbaar per trein. Kijkt u op de website van de NS om de reis te plannen.

Den Haag / The Hague (Het Nederlandse overheid kapitaal)
Op slechts 30 minuten afstand (23km) is De Stad achter de Duinen bereikbaar. Den Haag staat bekend om haar koninklijke architectuur, waar de Nederlandse overheid volop haar sporen heeft nagelaten.
Neem vooral eens een kijkje op het Binnenhof, het Vredespaleis en één van de vele prominente museums, zoals: Mauritshuis Museum (Vermeer’s Girl with a Pearl Earring), Museum Escher in het Paleis of het Gemeentemuseum Den Haag. Ook is Madurodam te vinden richting het strand van Scheveningen.

Gouda (Mekka van Kaas en Stroopwafels)
Op slechts 35 min en 28km afstand ligt het Mekka van Kaas en Stroopwafels van Nederland. Gouda staat bekend om haar kaarsenhandel en rijke historie met betrekking tot handel met monumentale gebouwen, zoals de gotische City Hall, Goudse Waag en de Sint-Janskerk met verbluffend mooie gebrandschilderde glazen ramen.
April – September: tijdens deze periode van jaar verwelkomt de Gouda Kaasmarkt iedere donderdag honderden mensen die zich kunnen wanen tussen honderden verschillende soort kazen!

Leiden (Rembrandt’s geboorteplaats)
Met haar welbekende universiteit (Universiteit van Leiden) staat Leiden bekend om de stad met de oudste universiteit van Nederland. Maar ook heeft deze pittoreske plaats genoeg geschiedenis om op te snuiven, heeft het (net als Amsterdam) veel grachten om in rond te varen met mooie bruggen, molens, een kasteel, een heuse sterrenwacht, botanische tuinen en vele kerken. Dit moois en meer is op slechts 45 minuten per auto (38km) te bekijken is only 45min and 38km away.

Utrecht (Huist de grootste universiteit van Nederland)
Deze stad wordt ook wel in de volksmond gezien als ‘het middelpunt van Nederland’. Niet alleen omdat het ook ongeveer in het midden van ons land geleden is, maar vooral om de vele treinverbindingen die vanuit heel Nederland hier op het Centraal Station Utrecht samenkomen.
Met ongeveer een uurtje rijden (70km) kun je genieten van het onlangs helemaal opnieuw gerenoveerde stadscentrum met hypermoderne vibe! Geniet van de vele festivals, winkels, moderne architectuur en fascinerende musea.

Dordrecht (Oudste stad van Nederland)
Deze oude en antieke stad ten zuiden onder de rook van Rotterdam gevestigd is zeker de moeite waard voor een bezoekje. In de kleine, maar gezellige binnenstad zijn letterlijk duizend monumenten te bezichtigen, zoals historische stadspoorten en het Biesbosch Nationale Park, wat weer een ideale plek is om al wandelend of fietsend, heerlijk te genieten van Moeder Natuur.

Amsterdam (Hoofdstad)
De hoofdstad van Nederland trekt jaarlijks letterlijk miljoenen toeristen en staat bekend om De Wallen (Red Light District), haar vele grachten, De Dam en veel meer.  Met het openbaar vervoer is de stad op ongeveer 60 minuten bereikbaar en per auto op slechts 90 minuten.

Kortom: bent u op zoek naar het ultieme Cruiseschip gevoel? Zoek dan niet langer en neem contact met ons op!

Contact: Aurora Cruiseschip: 7-daagse cruise door Holland (Nederland)